piątek, 24 kwietnia 2015

I wish you'd come over

            Zakochałam się ponownie w swojej starej spódnicy. Ma już z dobre 7 lat. Trochę ją zwęziłam i proszę...cieszy jak nowa!Bluzka jest koronkowa, ale niestety aparat tego nie oddał. Spokojnie i elegancko - taki był cel. Mam nadzieje, że go zrealizowałam.




 wszystko stare
bransoleta - prezent (jeśli to czytasz, jeszcze raz DZIEKUJE :) )







środa, 15 kwietnia 2015

Wariacje na temat płaszcza

         Uwielbiam go! Już wam o tym pisałam. Wymarzony, wyśniony i nie był drogi. Czyli taki, jaki powinien być :) dzisiaj w nieco innej odsłonie.




płaszcz - TK MAXX 
rękawiczki - DIY
reszta stara



Zapiekanka rybna

250g filetów rybnych, 250g ryżu, ok 100ml rosołu, 1szklanka kukurydzy, 1szklanka groszku, śmietana kremówka 100ml, kolendra, pietruszka, łyżka soku z cytryny, 2jajka, pomidory bez skóry, ulubione przyprawy do ryb, szczypta gałki muszkatołowej, papryka ostra lub słodka, sól, pieprz, olej.

          Do miski wrzucamy pokrojone w kostkę filety ryb. Dodajemy olej z przyprawami i mieszamy. Potem dodać ugotowany ryż, groszek i kukurydzę, kolendrę. Całość zalać rosołem i wymieszać uważając przy tym, by nie uszkodzić składników. W innej misce wymieszać śmietanę z jajkami, pieprzem, papryką, gałką, solą oraz pokrojony miąższ z pomidorów. Można dodać sok z cytryny. Naczynie żaroodporne wysmarować olejem, dodać masę z ryżu, a potem zalać sosem ze śmietany. Przykrywamy folią aluminiową. Pieczemy ok. 40min w 180·, aż nabierze złotego koloru.






sobota, 4 kwietnia 2015

Na wysokich obrotach

        Niestety do wzrostu modelek brakuje mi...sporo. Ratuję się więc czasami (jak większość kobiet) wysokimi obcasami. Te zakupiłam parę lat temu przez internet, jednak służą mi po dzień dzisiejszy.
         Ich mocny akcent kolorystyczny podkręca nie jedną stylizację. Wiem, że obecnie w kolorystyce obuwia króluje fuksja i jej ostre odcienie różu, ale kto by się tam przejmował trendami, skoro w tych można iście "balansować na wysokościach". Dopowiem wam, że są nad wyraz wygodne. Platforma i solidna podstawa sprawiają, że stopa nie jest nienaturalnie wygięta. Pamiętajcie dziewczyny: moda modą, a zdrowie, to coś znacznie cenniejszego.



kolczyki - vintage/Hiszpania
bransoleta-prezent
reszta-stara


Ma być szybko, zdrowo i smacznie?
Spaghetti aglio olio:
400g makaronu spaghetti najlepiej razowego lub z pszenicy durum 
parmezan
7 łyżek oliwy z oliwek
4 ząbki czosnku
1 ostra papryczka lub zwyczajna czerwona
posiekana natka pietruszki

Makaron ugotować. Czosnek pokroić w kostkę. Papryczkę oczyścić i pokroić również w kostkę. Na patelnię wlać oliwię, dodać czosnek gdy się rozgrzeje. Podsmażyć cały czas mieszając. Dodać papryczkę i jeszcze chwilę smażyć zważając by czosnek się nie przypalił. Makaron odcedzić, wrzucić na patelnię z oliwą, czosnkiem i papryką. Wymieszać, by całość okryła makaron. Przekładając na talerze posypać natką pietruszki i tartym parmezanem.




A tak na koniec: 


:) :) :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...